Wednesday, August 28, 2013

How to Speed up Hair Growth


Eat plenty of fruits, vegetables, meats, and fish. Diet may seem unrelated to your hair, but it makes a huge difference. Diet also has the added benefit of improving your body at the same time.




Since hair is made of protein, make sure you're getting plenty of protein in your diet. People who suffer from anorexia nervosa or those who undergo extreme weight-loss programs will experience stunted hair growth.

Some proteins to consider incorporating into your diets: lean meats such as chicken and turkey, fish, eggs, soy products, beans, and nuts. These foods will help promote healthy keratin production, which are the building blocks of hair

2 Eat the right kinds of fat. Certain fats are essential to both a healthy lifestyle and healthy hair production. Fats in moderation help maintain healthy hair and skin production.[1]



Fats will help you process the vitamins and minerals in your diet that are necessary for healthy hair production, including Vitamins A, D, E, and K.

Eat the right kinds of fats. Saturated fats, trans fatty acids, and hydrogenated fats are examples of fats that you should avoid. Omega 3 fats, found in marine and plant oils, are good for healthy hair.

For this reason, B-complex tablets containing fish oils are helpful in speeding up the growth of hair follicles.

3 Make sure you're getting enough iron and zinc. Iron and zinc, along with other vitamins, are essential in creating great, healthy hair.[2]
Iron is responsible for delivering oxygen to your cells, from the blood in your toes all the way up to your hair follicles. (That's why blood smells like iron.) Lean animal meats are great ways to get iron, but if you're vegetarian, consider eating beans, lentils, and soy products such as edamame or tofu.





Zinc assists in the repair of your tissues, making sure that the oil glands around your follicles are working in the proper way. Get your zinc by eating oysters, low-fat roast beef, toasted wheat germ, roasted pumpkin and squash seeds, dark chocolate, and cocoa powder.[3]





4 Get enough vitamin C. Vitamin C deficiencies cause can hair that is weak, lusterless, and prone to breakage.



Your body uses vitamin C to build collagen, which is crucial in developing hair growth. Vitamin C also assists in breaking down iron, another building block of hair, so maintaining good levels of vitamin C is necessary to absorb iron.






The body cannot make vitamin C on its own. It's therefore crucial that you eat and drink foods that have high concentrations of vitamin C. Cantaloupe, citrus fruits, broccoli, bell peppers, and spinach are all fantastic and great-tasting foods that are packed with vitamin C.

Wednesday, June 19, 2013

පිළිකා මර්දනයට මඤ්ඤොක්කා.

පිළිකා මර්දනයට මඤ්ඤොක්කා.



පිළිකා සුව කිරීම සඳහා නිස්චිත විකල්ප ක‍්‍රමයක් ලෙස මෙහිලා සාකච්ඡ කෙරෙන කරුණු කාරණා පමණක්, පිළිකා රෝගීන් විසින් නොසැලකිය යුතුය. ශල්‍යකර්ම, රසායනික චිකිත්සාව, විකිරණ චිකිත්සාව, ප‍්‍රතිශක්ති චිකිත්සාව ආදී උසස්ම ක‍්‍රම වලින් තොරව පිළිකාවලින් සුවය ලබන්නට තැත් කිරීම බුද්ධිමත් නොවනු ඇත.

එසේ උවත්, පිළිකාවලින් ආරක්ෂා වීම සඳහා අපගේ ස්වභාවධර්මය සතු බලය නොතකා හැර, යතෝක්ත ප‍්‍රතිකාර ක‍්‍රම කෙරෙහි පමණක් විශ්වාසය තැබීම ද මුළුමනින් අසාධාරණය. පිළිකා වැළැක්වීමටත්, ප‍්‍රතිකාර වලින් ලැබෙන සුවය ප‍්‍රගුණ කිරීමටත්, එකීස්වභාවික ශක්තීන් ප‍්‍රයෝජනයට ගත හැකිය.

මඤඤොක්කා අල ප‍්‍රතිකාරය සාර්ථකව භාවිත කළ මහාචාර්යවරයෙක්…
පිලිපීනයේ මැනිලා හී, සන්තෝම් විශ්ව විද්‍යාලයේ මහාචාර්ය මැනුවෙල් නවාරෝ විසින් බොහොම කලකට පෙර, මඤ්ඤොක්කා අල ප‍්‍රතිකාරයෙන් උග‍්‍ර පිළිකා රෝගීන් 500 ක් පමණ සුවපත් කොට ඇති බවටද වාර්තා වෙයි.

මහාචාර්ය නවාරෝ විසින් යොදා ගත්, ඒ විශේෂිත මඤ්ඤොක්කා අල ප‍්‍රතිකාර ක‍්‍රමය මෙසේය.

* අගල් 4ක පමණ දිග සහ අගල් 2 ක් 3 ක් පළල අමු පිරිසිඳු මඤ්ඤොක්කා අල කැබැල්ලක් ගන්න. එහි දුඹුරු පැහැති පිට පොත්ත පමණක් ශුද්ධ කරන්න.

                  

* දැන් එය කුඩා කැබලි වලට කපා ගෙන එම කැබලි බ්ලෙන්ඩරයකට දමා ඊට උතුරුවා නිවා ගත් ජලය පිරුණු කෝප්ප 2ක් දමා මිනිත්තු 2ක් පමණ වැඩි වේගයකින් හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර ගන්න.

* දැන් අඹරා ගත් කිරි පැහැති දියරය උස වීදුරුවකට දමා පැය දෙකක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න. එවිට මඤ්ඤොක්කා අල වල පිටි කොටස වීදුරුවේ පතුලේ තැම්පත් වනු ඇත.

* ඉහළින් ඇති ජලය වැනි අවර්ණ දියර කොටස ප‍්‍රවේශමෙන් වෙනත් බඳුනකට වෙන් කර ගන්න.

* එම දියරයෙන් භාගයක් උදේ කෑමට පෙරද ඉතිරි භාගය සවස ද පානය කරන්න. (මෙම ද්‍රාවණය තරමක් තිත්ත රසැතිය)

* ඊට පසු දිනද පෙර සේම ද්‍රාවණය සකස් කර ගන්න. හැබැයි පෙර දිනයේදී ඔබ ගත් අල කැබැල්ලට වඩා අගල් භාගයක් දිග වැඩි අල කැබැල්ලක් ගැනීමට වග බලා ගත යුතුය.

*මෙසේ ක‍්‍රමයෙන් අල කැබැල්ලේ දිග අගල් භාගය භාගය වැඩි කරමින් මඤ්ඤොක්කා අල ද්‍රාවණය සකස් කර ගෙන පානය කරන විට, එක් දිනකදී මෙම ද්‍රාවණය පානය කිරීමෙන් අනතුරුව, ඔබට කරකැවිලි ගතියක් දැනෙණු ඇත. (මතක තබා ගන්න. ඒ ඔබට දරා ගත හැකි ඖෂධයේ සීමාවයි. මාත‍්‍රාවයි)

* පසු දින සිට සිට ඔබ ගන්නා මඤ්ඤොක්කා අල කැබැල්ලේ දිග අගල් භාගයකින් අඩු කරන්න. අගල් භාගයකින් අඩු කළ මඤ්ඤොක්කා අල කැබැල්ල (උදාහරණයක් ලෙස අද දින ඔබට කැරකැවිල්ල හැදුනූ අල කැබැල්ලේ දිග අගල් 7 ක් නම්, හෙට සිට ඔබ පෙර කී ද්‍රාවණය සකස් කර ගැනීමට ගත යුතු මඤ්ඤොක්කා අල කැබැල්ලේ දිග අගල් 6 හමාරක් විය යුතුය.)

* මතක තබා ගත යුතු වැදගත් කාරණයක් වන්නේ ඔබේ මාත‍්‍රාව ඉක්මවා නොයැමයි.

*මෙම ද්‍රවණයේ රසය, ප‍්‍රසන්න කර ගැනීම සඳහා දොඩම් හෝ දෙහි යුෂ එක් කර ගත්තාටද වරදක් නොමැත.

* මෙම ප‍්‍රතිකාරය මාස 3ක් පමණ කළ යුතු බව වෛද්‍ය සින්තියා ජයසූරිය මහත්මියගේ අත්දැකීම් අනුව පැහැදිළි වෙනවා. (වෛද්‍ය ජයසූරිය මහත්මිය විසින් තම පිළිකා රෝගය සම්පූර්ණයෙන්ම සුව කර ගෙන ඇත්තේ දිනපතාම වේලකට මඤ්ඤොක්කා ග‍්‍රෑම් 100 ක් පමණ, මාස 3 ක් එක දිගට ආහාරයට ගැනීමෙන් බව ඇය විසින් හෙළි කර ඇත.

* මෙම ප‍්‍රතිකාර ක‍්‍රමය මහාචාර්යය නවාරෝ විසින් ළමුන් සඳහා නිර්දේශ නොකලද පසුව කරන ලද

ප‍්‍රායෝගික අත්දැකීම් වලට අනුව ළමුන් සඳහාද භාවිත කළ හැකි බව සින්තියා ජයසූරිය මහත්මිය ප‍්‍රකාශ කර තිබිණි.

* ළමුන් සඳහා භාවිත කිරීමේදී ප‍්‍රතිකාරය ආරම්භ කිරිමට යොදා ගන්නා මඤ්ඤොක්කා අල කැබැල්ලේ දිග, ළමයාගේ වයස අනුව තරමක් අඩු කළ යුතු බව මගේ හැගීමයි.

* මෙම ප‍්‍රතිකාර ක‍්‍රමයේ තවත් වාසියක් වන්නේ මඤ්ඤොක්කා අල වල තිබෙන පිෂ්ඨය ඉවත් කෙරෙන නිසා දියවැඩියා රෝගීන් සඳහාද යෝග්‍ය විමයි.

පිළිකා මර්දනයෙහිලා මඤ්ඤොක්කා අල සතු සුවිශෙෂී හැකියාව.

මඤ්ඤොක්කා අල සහ ඇප‍්‍රිකොට් වැනි ශාක තුළ තිබෙන, විටමින් බී 17 මගින් පිළිකා ෙසෙල පමණක් විනාශ කරන නිසාවෙන්, සහ එය සාමාන්‍ය නිරෝගී ෙසෙල වලට හානි නොකරන නිසාවෙන් මඤ්ඤොක්කා අල සතු පිළිකා මර්දන හැකියාව විශිෂ්ඨ වන බව පැවසේ.

පිළිකා මර්දන හැකියාව සතු තවත් ස්වභාවික ආහාර වර්ග කිහිපයක්.

මඤ්ඤොක්කා අල ග‍්‍රෑම් 100 ක විටමින් බී 17 මිලි ග‍්‍රෑම් 500 ක් පමණ අන්තර්ගත වන බවත්, බතල අල ග‍්‍රෑම් 100 ක විටමින් බී 17 මිලි ග‍්‍රෑම් 100 ක් පමණ තිබෙන බවත් සොයා ගෙන තිබෙනවා.

මෙයට අමතරව, රතු කැකුළු සහල්, රතු කවුපි. තල වැනි ආහාරවලත් විටමින් බී 17 අඩංගු වෙයි. පිළිකා මර්දනයෙහිලා කටු අනෝදා, පැපොල්, කොමාරිකා මදය සතු විස්මිත හැකියාව පිළිබඳවද අවධානය යොමු කළ යුතු බව, විද්‍යාඥයින් අවධාරණය කරති.

(මෙම ලිපිය කියවා කිසිවෙකු හෝ ප‍්‍රයෝජනයක් ගත්තොත්, එයින් ලැබෙන පිනෙන්, මඤ්ඤොක්කා අල සතු පිළිකා මර්දන හැකියාව පිළිබඳව ලාංකිකයින්ගේ ඇස් පෑදු විශේෂඥ වෛද්‍ය සින්තියා ජයසූරිය මහත්මියට දීර්ගායුෂ ලැබෙන්නට, හේතු වේවා කියා ප‍්‍රාර්ථනා කරමි.)


                                           උපුටා ගැනීමකි......

Thursday, June 6, 2013

කොලෙස්ටරෝල් රෝගියකුට සුදුසු ආහාර

fldf,iagfrd,a frd.sfhl=g iqoqiq wdydr

                    

  Wfoa wdydrh
    uqxweg" ljsms" lv, jeks fmd;a; iys; weg jra. fmd,a iususYs%;" fldf,iagfrda,a frd.skag iqoqiqhs' l=ryka msgs usY% bos wdmam" msgsgq fhda.H jk w;r" fufkars jeks l=vd OdkH weg jra.o iqoqiqhs'     

      

  10g .kakd f;a fldamamh
    fn,su,a" rKjrd" bruqiq jeks T!IOSh mdkhla ls;=,a yl=re lene,a,la iu. .eksu iqoqiqh' fuu frda.skag msgslsrs iy frd,aia" lgs,gsjeks flgs lEu w.=Khs' ye,m fyda l=ryka msgs j,ska iEoq ri lejs,a,la ^je,s ;,m& iqoqiqhs'


  m%Odk wdydr fjs,$ osjd wdydrh
    l=regsg iys; ;usnmq wvqfjka mdysk iqoq fyda r;=yd,a n;a iu. t,j,q jra. 2la iy m,djra.hla fyda m,d jHdxckhla osjd wdydrhg .eksu iqoqiqhs' Bg l=vdud,q jra.hlao tlalr .; yelsh' yd,a ueiaika" yeve,a,ka ldr,a,ka" mekafkd" w,.=vqfjda b;d fhda.Hhs' fuysos ;ka;= iys; foaYsh t,j,q jra. Ndjs;d lsrsu ioqiq fjs' jgsglald" mqyq,a" w,qflfi,a" uE lr,a" fndxps" on," jegfld,q fus ioyd .; yelsh' yd,a Ndjs;d lrk jsg foaYshyd,a jsfYaIs;hs' tajd us, wOsl jqj;a iqjoe,a" mpsp fmreud,a" r;aye,a jeks yd,a jra. Ndjs;d lrkjd kus fus frd.skag jvd fhda.Hhs' w;re=mig m,;=re iqoqiqhs' wU" flfi,a" mefmd,a Bg iqoqiqhs'
                                      
 03 g .kakd f;a fldamamh
    lyg f;a fldamamhla iu. yl=re lene,a,la fhda.Hhs' Bg ;, .=,shla tlalr .eksugo mq,qjk'
 rd;s% wdydrh
    fuh ieye,a,q jk ;rugu fydoh' n;a msrsis 1$2 fyda r;= lel=,q fyda iqoq lel=,q msgsj,ska idok ,o msgsgq" wdmam" bos wdmam iqoqiqhs' fusjd .eksug l=vd ud,q fydoaola tlalr.; yelsh'  wdgd msgs j,ska idok,o wdydrhla iqoqiq jQj;a msrsmyoqq lrK ,o iqoq mdkamsgs j,ska idok ,o mdka' wdmam" bos wdmam" fld;a;= frdgs .=K ke;'
                              

Sunday, June 2, 2013

බිත්තර කෑවට වරදක් නෑ

   
ì;a;r lEjg jrola kE

ì;a;r j, YrSrhg wys;lr fldf,iagfrda,a úYd, f,i mj;sk njg we;s jeros wdl,amh ksid b;d jákd ,dNodhS fmdaIlhla jk ì;a;rh wfma fndcqkam;ska wE;a jk nj fmkS hhs'

ì;a;r fyd| kE lshkafka tafla ;sfhk fldf,iagfrda,a j,g nh fj,d' we;a; kï wm wdydr j,ska isrer ksmojk fldf,iagfrda,a m%udKh álhs' jeä fldf,iagfrda,a m%udKhla isrerg ,efnkafka wlaudfjks'

ix;Dma; fïo wï, yd g%dkaia fïo wï, idr wdydr j, ;uhs fldf,iagfrda,a fnfyúka ;sfnkafka' ì;a;rhla .;a l, tys fïoh .a?ï 05 hs' fuhskq;a ix;Dma; fïo wï, ;sfnkafka .a?ï 1'6 la muKs' g%dkaia fïo wï, ì;a;r j, we;af;au kE'

ì;a;rfha wfma wjOdkhg t;rï fhduq fkdjk jákd fmdaIl ix>gl /ila ;sfnkjd' tys fm%daàk w;HjYH weñfkda wï," fi,skshï" ;=;a;kd.ï jeks úr, Lksc ,jK we;=,q Lksc ,jK oqisula ú;r ;sfnkjd' úgñka j¾. 11 la ;sfnkjd' ta wkqj ì;a;r jákd fmdaIK tl;=jla'

wefursldkq yDo ix.uh mqoa.,hka 100"000 la fhdod f.k 14 jirla isoq l, .fõIK j, m%;sM, wkqj osklg ì;a;r 01la fhda.H nj fidhd f.k we;'